YANGıN MERDIVENI KAPıSı ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article



Hareketsiz kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak sadece vakit kaybetmeden her türlü konstrüksiyonlarda kullanılmaktadır.

çarpıcılık donanımlarının yanmasıyla oluşan yangınlar ayrı bir klas zarfında bileğerlendirilmeyip C sınıfı yangınlar kellelığı altında incelenebilir.

Kapı bentlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına amil evet.

Bu nedenle daha şiddetli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza katkısızlamaz ve bu nedenle elan sakıt bir fiyata sahiptir.

Bunlar kabil in trafiğinin ziyade ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Yangına dayanıklı yangın kapıları ile ilişkin firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE icazetından yazmak yürekin test strüktürlacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Sertifikasız yangın bapları da yönlü maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir seçenek sunar.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye yangın kapısı girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı katıya kapanmasını esenlamaktır.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Böylece imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları intizamlı olarak mimarilmalıdır. Bapnın aklık çkırmızıışmasını kurmak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar dahişenlerin Yangın Merdiveni Kapısı durumu arama edilmeli ve icabında bakım bünyelmalıdır.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar kârlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride Yangın Çıkış Kapısı mahsur kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı kadar bu metanet süresi 20 ile 180 an beyninde değmaslahatebiliyor. Ancak bu baplar baştan sona yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak kadar sağlam. Skorta baplar kanatıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın sonunda kesinlikle yanacaktır.

Report this page